Piráti v Havířově vstupují do volebního klání

12. července 2022
Piráti v Havířově vstupují do volebního klání

Havířov, 12. července 2022 - V úterý 12. července zahájili havířovští Piráti kampaň do komunálních voleb, které se uskuteční ve dnech 23. - 24. září 2022. Na louce za Labužníkem připravili program pro děti, aby tak zabavili ratolesti a jejich rodiče mohli diskutovat s přítomnými kandidáty o budoucnosti města Havířova.

“Představili jsme naše programové priority a čelní kandidáty. Potěšilo mě, že se přišlo podívat velké množství našich sympatizantů. Děti se bavily na skákací lodi, program nám všem zpestřili Klauni z Balónkova a mohli jsme si prohlédnout ukázky parkouru. Kluci z ADD-Lead pak připravili pro přítomné workshop, takže si to mohl vyzkoušet každý na vlastní kůži”, říká k průběhu akce lídr České pirátské strany za Havířov Martin Rédr.

“Obklopil jsem se spolehlivými a pracovitými lidmi, někteří z nás mají zkušenosti s komunální politikou z opozičních lavic v posledním čtyřletém období. Máme Havířovákům co nabídnout a věřím, že mnohé náš program osloví. Chceme vytvořit transparentní prostředí na magistrátu, umožnit lidem co největší možnosti zapojení do aktivit. Mezi hlavními prioritami je kultura, kdy společně vzhlížíme k nové éře a uděláme vše proto, aby se ten havířovský “skanzen” skutečně posunul do 21. století. Velký důraz klademe také na péči o životní prostředí, jelikož příznivé mikroklima, čistější ovzduší a hospodaření s odpady ovlivní nejen naše pocity,ale i peněženky”, dodává Rédr.

V dalších bodech svého programu Piráti slibují, že se zaměří na férové podmínky pro přidělování městských bytů, zajistí kvalitní a dostupné veřejné služby a postaví se za smysluplné řešení dopravní situace ve městě. Stranou zájmu nesmí zůstat ani okrajové městské části. Piráti deklarují svou podporu občanským aktivitám v Životicích, Dolních Datyních i dalších.

Kultura zvyšuje kvalitu našeho života a také zlepšuje vnitřní rozpoložení jednotlivců i komunit, předává společenské dědictví a nabízí příležitosti k vytváření společenských vazeb. Je velmi důležité vytvářet kvalitní kulturní život ve městě, protože právě ten je přímo úměrný spokojenosti obyvatel. Naše město dlouhodobě čeká na tvrdý restart a příchod nové éry kultury, která bude naplňovat kulturní potřeby všech obyvatel města v celé věkové škále.

Piráti Havířov: Smlouva s ČEZ ESCO je nevýhodná, některé části protiprávní, utajování podivné

Havířov, 26. ledna 2022 – Plány vedení města Havířova vytvořit společně s ČEZ ESCO novou teplárenskou společnost ENVEZ dál vzbuzují kontroverze. Pirát Martin Rédr se na lednovém zastupitelstvu dotazoval, zda akcionářská smlouva není v rozporu se zákonem, když zavazuje město zajistit změny v územním plánu ve prospěch společnosti ENVEZ nebo zakazuje vyvíjet aktivity směrem k jiným možnostem výroby a distribuce tepla. Zajímalo ho také, proč jsou zásadní pasáže začerněny a veřejnost se tak nemá šanci dozvědět, k čemu přesně se město zavazuje. Odpověď ale nedostal, nikdo nereagoval a primátor jednání ukončil.